DR. ZSIRAI LÁSZLÓ

Szülész-nőgyógyász, diabetológus honlapja

MEDDŐSÉGI PROBLÉMÁK, TERHESGONDOZÁS

 

Gyermekvállalási problémák komplex kivizsgálása és kezelése. A kivizsgálást és a kezelést minden esetben fokozatosan lépésről lépesre haladva történik, hiszen így lehet a legjobb kezelést megtalálni. A meddőségi kivizsgálás és kezelés a páciens és párjának bevonásával történik.

A magas vérnyomásos és cukorbeteg páciensek a terhesség előtti teljes kivizsgálása a terhességre való felkészítése. A terhesség vállalása előtt a kezelést áttekintése, szükség esetén olyan gyógyszerekre állítása történik, amelyek a terhesség alatt is szedhetők. Szövődményes terheseket az egész terhesség ideje alatt fontos gondozni, szükség esetén a megfelelő kezelést kiegíészíteni.

A magas vérnyomásos szövődmények minél korábbi felismerése és az esetleges betegség kialakulásának megelőzése is lehetséges. A terhesség alatti szoros vérnyomás ellenenőrzés és esetleges terápia változtatása útján az esetleges későbbi komplikációk előzhetők meg.

A cukorbeteg anyák a már terhesség vállalása előtt fontos gondozásba venni, így a szükséges anyagcsere beállítással hozzá lehet járulni, hogy a teherbe esés is már a optimális körülmények között történjen. A terhesség gondozása szorosabb ellenőrzést kíván a lehetséges szövődmények megelőzése érdekében.

Sokáig szövődménymentes terhesség esetén is előfordulhat, hogy a vércukor szint emelkedik és terhességi cukorbetegség alakul ki. Ezen anyák gondozása is lehetséges.

Természetesen nemcsak problémás esetek, hanem egészséges anyák terhesgondozását is végzem.

Arrow Image

KAPCSOLÓDÓ LINKEK:
Arrow Image

Méhszájsebről
www.mehszajseb.hu