DR. ZSIRAI LÁSZLÓ

Szülész-nőgyógyász, diabetológus honlapja

MEDDŐSÉGI PROBLÉMÁK, TERHESGONDOZÁS

 

Gyermekvállalási problémák komplex kivizsgálása és kezelése. A meddőségi kivizsgálás és kezelés a páciens és párjának bevonásával történik.

A magas vérnyomásos és cukorbeteg páciensek terhesség előtti teljes kivizsgálása a terhességre való felkészítése. A terhesség vállalása előtt a kezelést áttekintjük, szükség esetén a pácienseket olyan gyógyszerekre állítjuk, amelyek a terhesség alatt is szedhetők. Szövődményes terheseket az egész terhesség ideje alatt gondozzuk, szükség esetén a megfelelő kezelést adjuk.

A magas vérnyomásos pácienseknek lehetőség van a terhesség vállalása előtt a megfelelő gyógyszerek kiválasztására. A terhesség alatti szoros vérnyomás ellenenőrzés és esetleges terápia változtatása útján a terhesség alatt megfelelő vérnyomás érhető el. Ennek segítségével pedig az esetleges terhességi komplikációk előzhetők meg.

A cukorbeteg anyákat a már terhesség vállalása előtt gondozásba vesszük, és a szükséges anyagcsere beállítással hozzájárulunk, hogy a teherbe esés is már a lehetőleg optimális körülmények között történjen. A terhesség gondozása mellett szoros ellenőrzést végzünk a lehetséges szövődmények megelőzése érdekében.

Sokáig szövődménymentes terhesség esetén is előfordulhat, hogy a vércukor szint emelkedik és terhességi cukorbetegség alakul ki. Ezen anyák gondozásával is foglalkozunk.

Természetesen szívesen vállaljuk egészséges anyukák terhesgondozását is. Az ultrahang vizsgálatokat a gondozással együtt végezzük, így a pároknak nem kell külön vizsgálatokra elmenniük.

Arrow Image

KAPCSOLÓDÓ LINKEK:
Arrow Image

Méhszájsebről
www.mehszajseb.hu